top of page
Underwater Scuba Diving

Rio Duikschool Maanvis vzw

Reglement inwendige orde 

(Huishoudelijk Reglement)

 

1.Reglement van Inwendige Orde - Maanvis vzw :

 

Art. 1.1 Dit “Reglement van Inwendige Orde” (RIO) wordt opgesteld door het Bestuursorgaan van Maanvis vzw.  
 

Art. 1.2 Alle leden die deelnemen aan de activiteiten van Maanvis vzw zijn gebonden aan dit reglement. 
 

Art. 1.3 Elk lid moet de statuten en reglementen van de club aanvaarden. Buiten de regels van het RIO zijn tevens de waarden en normen van eer en welvoeglijkheid van toepassing bij alle clubactiviteiten. Het RIO is van kracht vanaf 7 dagen na publicatie op het ledenportaal van Maanvis vzw en kennisgeving via mail. 
 

Art. 1.4 Clubmateriaal is alle materiaal dat eigendom is van Maanvis vzw en/of alle materiaal dat via de club ter beschikking wordt gesteld aan de leden. 
 

2.Lidmaatschap :


Art. 2.1 MAANVIS vzw telt twee soorten leden: vaste leden en toetredende leden (zie artikel 4 van de statuten van MAANVIS vzw). Alle leden worden toegelaten op de zwembadtrainingen, de theorielessen en op alle andere activiteiten van MAANVIS vzw.  
 

Art. 2.2  Personen die een aanvraag indienen om lid te worden moeten aanvaard worden door het bestuur. Dit dient te gebeuren binnen de periode van de drie eerste trainingen waaraan die persoon deelneemt. Instructeurs die wensen lid te worden van de vzw dienen aanvaard te worden door het bestuur en door het duikonderricht. 
 

Art. 2.3 Het Bestuursorgaan stelt autonoom de jaarlijkse lidgelden vast.  
 

Art. 2.4 Leden wiens lidgeld op 31 januari van het huidige jaar niet betaald is kunnen niet meer toegelaten worden op clubactiviteiten noch in het zwembad aangezien ze niet meer verzekerd zijn. Na het betalen van hun lidgeld kunnen deze leden weer aan clubactiviteiten deelnemen.  
 

Art. 2.5 Verzekeringspolissen kunnen ingezien worden bij de clubsecretaris, op de website van NELOS en/of bij de verzekeringsmaatschappij(en). Elk lid dient zich voldoende te informeren over de normen die door de verzekeraar opgelegd worden. Elk lid dient te weten dat het niet naleven van de normen van de verzekeraar zal leiden tot het vervallen van de terugbetalingsplicht bij een ongeval.  Onze leden kunnen de club niet verantwoordelijk stellen voor zaken die niet in orde zijn.  
 

Art. 2.6 Binnen MAANVIS vzw wordt een opsplitsing gemaakt tussen 'eerste' en 'tweede' leden. Elk 'eerste lid' is verplicht zich te onderwerpen aan een doktersonderzoek en de clubsecretaris een bewijs van medische keuring voor te leggen. Een tweede lid is reeds verzekerd via een andere duikclub, betaalt daardoor minder lidgeld, mag aan alle clubactiviteiten deelnemen, maar heeft geen stemrecht binnen de club.  
 

Art. 2.7 De duikende leden dienen op elke duikactiviteit te kunnen aantonen dat ze medisch gekeurd zijn, en dat ze beschikken over een geldig duikbrevet aan de hand van hun brevettenkaart (CMAS kaart). 

 

 

3.Bestuur :


Artikel 1.1 Elk lid, dat minstens 12 maanden aangesloten is bij Duikschool Maanvis , kan zich kandidaat stellen voor een bestuursfunctie. De kandidaturen worden schriftelijk ingediend bij de voorzitter of de secretaris ten minste 14 dagen voor de algemene vergadering.

 1.2 Het maximum aantal bestuursleden wordt vastgesteld op 6. De 6 leden met de meeste stemmen vormen het bestuur en verdelen onderling de voorziene mandaten. De stemming is geheim en schriftelijk.

 1.3 Een lid dat bij NELOS is ingeschreven via een andere club (m.a.w. een tweede lid) kan geen functie uitoefenen in het bestuur van de club.

1.4 Leden met bedenkingen betreffende het functioneren van een bestuurslid richten zich tot de voorzitter of secretaris, die het probleem desgewenst bespreekt met het bestuur.

1.5 De leden kunnen aan een bestuurslid vragen om een persoonlijk punt op te nemen op de agenda van de volgende bestuursvergadering.

 1.6 Alles wat neergeschreven is in de statuten van de vzw omtrent het beheer, het bestuur, de verkiezingen, de algemene vergadering, enz. primeert boven de bepalingen vervat in het huishoudelijk reglement.

Organigram Bestuur Duikschool Maanvis 2024 :

 

  1. Samentstelling bestuur en verantwoordelijkheden :

 

1.De voorzitter en de secretaris van de Duikschool Maanvis of hun afgevaardigden maken steeds deel uit van het dagelijks bestuur en hebben er een vast mandaat. Het aantal overige leden van het dagelijks bestuur wordt op maximum 6 eenheden gebracht, waarvan er twee leden jaarlijks, beurtelings aangeduid door het bestuur , uittredend en herverkiesbaar zijn tijdens de algemene vergadering

 

Huidige bestuursleden:

Winkelmans Patrick ,als voorzitter,

Druwel Hans ,als secretaris

Delbecque Frederik , als penningmeester

Van Steelant Jeroen , als 1e materiaalmeester

Pante Andy , als festiviteit en varia verantwoordelijke

 

Uitgenodigd in een overeen te komen tijdslot:

Ivan Haezebaert  ,als Duikschool Hoofd Verantwoordelijke .

2.De secretaris van het bestuur/Duikschool  dient steeds bij elke vergadering van het bestuur uitgenodigd te worden en heeft daar stemrecht.

3.De materiaalmeester  draagt de verantwoordelijkheid voor de goede zorgen en bediening van luchtflessen, ontspanners en luchtcompressoren. Hij dient bij elke vergadering van het bestuur uitgenodigd te worden en heeft daar stemrecht.

4.De penningmeester , doet alle inningen en betalingen voor de VZW. Betalingen langs de bankrekeningen zullen door de penningmeester en hij alléén ondertekend worden. Hij dient op elke vergadering van het  bestuur uitgenodigd te worden , en heeft daar stemrecht

5.De organisator  festiviteit en varia verantwoordelijke , zal de organisatie planning en uitvoering op zich nemen . Is eveneens het aanspreekpunt hiervvor van de vzw . Hij dient bij elke vergadering van het dagelijks bestuur uitgenodigd te worden en heeft daar stemrecht.

6.De  Duikschool Hoofd Verantwoordelijke bepaalt alle duikactiviteiten in groepsverband, binnen of buiten het zwembad. Hij is eveneens verantwoordelijk voor de opleiding, het lesgeven en het verdelen der taken van de trainers. Hij zal door het bestuur uitgenodigd worden in een overeen te komen tijdslot en heeft geen stemrecht.

7. We hebben een website Duikschool Maanvis : http://www.maanvis.be/. Hier kan alle informatie in verband met de duikclub gevonden worden. De supervisie van de website gebeurt door de aangeduide webmaster(s). Gegevens, duikplanningen , ledenportaal , foto’s en dergelijke kunnen aan hem/hun doorgestuurd worden voor upload.

8. Aanspreekpunt Integriteit (API) binnen onze Duikschool , is het aanspreekpunt en vertrouwenspersoon voor de leden , eventueel ouders, trainers of andere betrokkenen met een vraag, vermoeden of klacht rond mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Dit kan zowel in de vorm van pesten, fysiek of psychisch verkeerd gedrag, alsook grensoverschrijdend seksueel gedrag zijn. Deze persoon draagt er mee zorg voor dat het beleid voldoende aandacht geeft aan preventie van en omgaan met grensoverschrijdend gedrag, dit in samenwerking met de API van de federatie .

9. Het niet naleven van het huishoudelijk reglement, het scheppen van wanorde, het negeren van gestelde veiligheidsnormen tijdens clubactiviteiten e.a. kunnen aanleiding geven tot sancties. Deze klachten zullen door verantwoordelijken aan het dagelijks bestuur overgemaakt worden, die de nodige sancties treft.

10. a. Leden en minderjarigen van een andere duikclub ingeschreven onder Nelos  worden bij Duikschool Maanvis niet aanvaard als werkend lid in het bestuur. Zij worden aanvaard als 2e lid en moeten als dusdanig ook hun aanvraag indienen , om als 2e lid aanvaard te kunnen worden en moeten als dusdanig het aangepaste lidgeld betalen, verminderd met de Nelos bijdrage.

10.b. Leden van een andere duikclub ingeschreven onder Nelos of andere federatie mogen, te allen tijde, training bij ons volgen mits voorafgaande toestemming van de Duikschool Hoofd Verantwoordelijke en aangepast lidgeld .

11. Alle belangrijke voorstellen van het bestuur moeten door de Algemene vergadering worden goedgekeurd. Dit in overeenstemming met de bepalingen van de wet op de V.Z.W.

11. GDPR binnen Duikschool Maanvis ,  we delen geen gegevens met derden, enkel met NELOS & Wevos  ( Arena)

 

 

 

 

4. Lidgelden :

 

Art 1.1 Het lidgeld wordt jaarlijks bepaald door het bestuur

Art 1.2 In bijlage (….) kan je tarieven van de lidgelden vinden.

Art 1.3 Lidgeld bestaat uit volgende zaken

  • een federatiegedeelte (incl. verzekering) per kalenderjaar

  • een verenigingsgedeelte (bestemd voor de werking van de vereniging) per werkjaar

  • Toegang tot het zwembad tijdens zwembadtraining Maanvis

  • Toegang tot 3 vijvers en Forme 4

 Art 1.4 Het clubgeld voor een eerste aansluiting van een niet gebrevetteerde omvat tevens

  • NELOS-info tas (met o.a. het duikboekje, ...)

  • Nelos homologatie voor 1* & BND

  • Het gebruik van fles (met 5 vullingen), ontspanner en jacket voor het werkjaar

  • Opleidingsgelden

Art 1.6 Leden gebrevetteerd bij een andere federatie dienen samen met het lidgeld voor het lopende jaar eveneens de door Nelos vastgestelde inschaling te betalen. De inschaling verschilt per brevet. Dit kan steeds opgevraagd worden bij Maanvis

Art 1.7 Het lidgeld dient overgeschreven te worden op de rekening van Maanvis vzw, nummer      BE94 8538 7333 7714 voor 15 februari van het lopende werkjaar, of;

  • Binnen de 14 dagen na een eenvoudig verzoek van het Bestuur voor nieuwe leden

Art 1.8 Indien de betaling niet gebeurt vóór het verstrijken van hierboven vermelde termijn wordt je verondersteld uittredend lid te zijn en wordt je niet meer toegelaten tot onze clubactiviteiten. Bij heraansluiting na deze termijn kan een extra kost van 25 EUR aangerekend worden

  1. Aankopen

Art 2.1 Iedere uitgave moet steeds aangevraagd worden aan de penningmeester. Voor een bedrag hoger dan €250,- zal de penningmeester dit voorleggen aan het bestuur. Het bestuur beslist dan of deze uitgave kan doorgaan

Art 2.2 Voor aankopen hoger dan €250,- dienen er steeds 3 offertes aangevraagd te worden. Deze worden dan voorgelegd aan het bestuur die daarin een beslissing neemt

  1. Onkosten

Art 3.1 Onkosten worden vooraf voorlegt aan de raad van bestuur om te worden aanvaard.

  1. Verplaatsingsvergoeding bestuur / duikschool

Art 4.1 De terugbetaling van de helft van de wettelijke vergoeding wordt terugbetaald.

 

Art 4. Verplaatsingsvergoedingen kunnen mits voorafgaand akkoord door het bestuur aanvaard worden.

 

 

Bijlage (… )   : informatie i.v.m. de lidgelden

Maanvis vzw – TARIEVEN 2024

  • 1ste lid -> €145,-

  • 2de gezinslid -> €100,-

  • 2de lid -> €80,-

  • Bestuurslid -> €100,-

  • Instructeur 1ste lid -> €100,-

  • Instructeur 2de lid -> €20,-

  • Instructeur 2de lid met 3 vijverkaart -> €20,- + kost kaart

  • Actief erelid -> €100,-

  • Niet actief erelid -> €0,-

  • Duikschoolverantwoordelijke -> Nelosbijdrage

  • 1ste aansluiting van een niet gebrevetteerd lid -> €450,-

  • Nieuwe leden van andere federatie -> €145,- + inschaling

 

 

 

5. Huur Club Materieel :


10.1 Voor de wekelijkse buitenduiken kan ieder eerste clublid een fles met jacket en ontspanner afhalen, waarbij er een uitleen overeenkomst wordt opgesteld door de verlener, Maanvis vzw enerzijds en de lener anderzijds. Leden die nog bezig zijn met hun opleiding tot 1* duiker mogen dit gratis ontlenen en dit voor het ganse jaar (dus ook tot na homologatie tot 1* duiker van dat jaar). Na homologatie tot 1* duiker (en na het eerste jaar) en verder dient er een vergoeding per ontleent item betaald te worden. Dit wordt halfjaarlijks afgerekend door de penningmeester. De tarieflijst hangt aan de deur van de materiaalruimte.

10.2 Tot na de buitenduiken, wanneer de ontlener het materiaal heeft teruggebracht, blijft hij/zij ervoor verantwoordelijk. Dit houdt in, dat bij schade ontstaan door oneigen gebruik of verlies men gehouden is de herstelkosten of vervanging te vergoeden. Bij het minste defect is men gehouden dit kenbaar te maken aan de materiaalmeester.

 10.3 Het is verboden het in leen genomen materiaal of uitrusting, uit te lenen aan derde personen, tenzij met toestemming van de materiaalmeester of bij ontstentenis een gemachtigde compressor operator die dit nadien kenbaar maakt aan de materiaalmeester.

 10.4 Per lid kan er maar één fles, één jacket en één set ontspanners gehuurd worden. Dit kan gedurende een periode van maximum 1 jaar.

10.5 Uitlenen van clubmateriaal kan enkel in samenspraak met de materiaalmeester. Die kan bij ontstentenis een gemachtigde compressor operator aanspreken die in zijn naam het contract opstelt en het materiaal ter beschikking stelt.

10.6 Bij het ondertekenen van het uitleencontract wordt er door de huurder een waarborg van € 100 betaald aan de verhuurder. Dit bedrag wordt terug betaald als het uitgeleende materiaal in goede staat wordt terug gebracht binnen de meegedeelde termijn. De staat van het uitgeleende materiaal wordt door de materiaalmeester gecontroleerd.

10.7 Indien het uitgeleende materiaal gebreken zou vertonen wordt dit onmiddellijk aan de materiaalmeester gemeld. Zonder voorafgaande toelating van de materiaalmeester mogen aan het ontleende materiaal geen aanpassingen worden uitgevoerd, tenzij het niet uitvoeren van de bewuste herstelling onherstelbare schade aan het materiaal dreigt te berokkenen.

 

10.8 Bij vaststelling van schade die niet eerder is meegedeeld of bij vermoeden van moedwillig misbruik van het clubmateriaal, zal het beschadigde materiaal aangeboden worden ter herstelling bij een bevoegd hersteller van duikmateriaal. De kosten voor herstel en/of volledige vervanging indien niet meer te herstellen vallen volledig ten hoofde van de huurder die de schade heeft veroorzaakt. Bij verdwijning of diefstal van het ontleende clubmateriaal zal de huurder de club Maanvis vzw volledig vergoeden voor de geleden schade. In eerste instantie wordt de betaalde huurwaarborg ingehouden. Indien de huurwaarborg niet de volledige kosten dekt zal het saldo van de herstelling of vervanging nog doorgerekend worden aan de huurder. Bij schade aan clubmateriaal wordt de volledige huurwaarborg  ten volle ingehouden ook al is de herstelling of vervangingskost lager dan de huurwaarborg. Dit ter tegemoetkoming in extra administratieve werken die club heeft voor de herstelling of vervanging te regelen.

10.9 Alle clubmateriaal moet na iedere duik volgens de regels van de kunst worden schoongemaakt. Dit met proper zoet water. Trimvesten dienen lichtjes te worden opgeblazen om het drogen te bevorderen. Zeker na iedere zoutwater duik dient hier speciale aandacht aan besteed te worden.

10.10 Op eenvoudig verzoek van de materiaalmeester moet het ontleende materiaal terug binnengebracht worden binnen de afgesproken termijn.        Wie het ontleende materiaal niet binnen de afgesproken termijn terugbezorgt is aan club Maanvis vzw een boete verschuldigd van €25 per week dat het materiaal te laat is. Dit bedrag wordt afgehouden van de betaalde huurwaarborg. Bovendien kan het bestuur beslissen om de betrokkene, ingeval van herhaalde nalatigheid, uit te sluiten van de mogelijkheid om nog langer materiaal van de club te ontlenen.

 

6. Vullen van  duikflessen :


11.1 De flessen, clubflessen of prive flessen, kunnen gevuld worden door onze club. Enkel door het bestuur van club Maanvis vzw gemachtigde compressor operatoren worden toegestaan om de compressor te bedienen en dus te flessen te vullen.

11.2 Er wordt gewerkt met een vulkaart. Er zijn vulkaarten beschikbaar voor de verschillende inhouden en flesdrukken. Prijzen worden jaarlijks herzien en aangepast indien nodig. De prijs per vulling afhankelijk van de flesinhoud en druk wordt bepaald door het bestuur

11.3 Er wordt tijdens het buitenseizoen twee maal per week gevuld. De vuldatums en uren worden voor het buitenseizoen begint meegedeeld via mail naar alle leden.

11.4 De flessen die gevuld moeten worden staan ten laatste op het aanvangsuur van het vullen in het vullokaal van het zwembad “De Pluimen” te  Diksmuide. Maximum 2 dagen na het vullen mogen de gevulde flessen in het vullokaal blijven staan.

11.5 Priveflessen staan in het rek rechts van het lokaal. Van de flessen die gevuld moeten worden zijn de stofkappen van de kraan verwijderd en hangt de vulkaart aan de fles. Flessen die gevuld zijn staan terug in het rek met de stofkap op de kraan. Duikflessen zonder vulkaart (en dus zonder identiteit) worden onder geen enkel beding gevuld en moeten zo snel mogelijk verwijderd worden uit het rek. Dit om plaats te maken voor flessen die wel in orde zijn met de vulregels. Flessen die niet in het rek staan en dus onveilig opgeslagen, worden door de materiaalmeester verwijderd uit het vullokaal en buiten het vullokaal plat op de grond geplaatst. De eigenaar van de verwijderde fles wordt op de hoogte gesteld zodat de persoon de fles zo snel mogelijk kan komen ophalen.

11.6 Clubflessen staan in het rek links van het lokaal. Clubflessen die niet in het rek staan worden door de materiaalmeester in het rek geplaatst. De persoon verantwoordelijk voor de clubfles verliest hierbij zijn betaalde waarborg en het recht om nog een fles te huren bij de club. De persoon wordt hiervan onmiddellijk op de hoogte gebracht via een schrijven met foto van de verkeerde situatie.

11.7 Enkel flessen die beschikken over een geldige keuringsdatum mogen in het vulkot aanwezig zijn en zullen gevuld worden. Er wordt door de materiaalmeester en de compressor operatoren nauw op toegezien dat de aangebrachte flessen hieraan voldoen. Indien een fles niet voldoet aan de vereisten (keuringsdatum verstreken) wordt de fles verwijderd uit het vullokaal en terug buiten het vullokaal plat op de grond geplaatst. De eigenaar van de verwijderde fles wordt op de hoogte gesteld zodat de persoon de fles zo snel mogelijk kan komen ophalen.

11.8 Elke fles in het vullokaal moet voorzien zijn van een gele sticker met vermelding van de naam van de eigenaar en de uiterste datum


 

 

7.Uitleen voorwaarden:

 


Artikel 1. Uitgeleende zaken

Deze overeenkomst heeft betrekking op de uitleen van verschillende voor het duiken benodigde items, hierna te noemen Materiaal. De aanstiplijst van het uitgeleende Materiaal  staat op de achterzijde van dit contract.

Het materiaal verkeert in goede staat bij het moment van ondertekening van dit contract. Het Materiaal blijft ten alle tijden eigendom van de uitlener.

 

Artikel 2. Duur van de overeenkomst

De uitlener leent het Materiaal aan de lener voor de periode van ____________ .

 

Artikel 3. Levering en retour

De lener draagt zelf zorg voor het ophalen van het Materiaal bij de uitlener. Bij beëindiging van deze overeenkomst zorgt de lener dat hij het Materiaal terugbrengt naar de uitlener en dit binnen de door de uitlener gestelde termijn.

 

Artikel 4. Staat van het Materiaal

De lener is verplicht bij de ontlening van het Materiaal deze grondig te inspecteren op gebreken dan wel het verwachtingspatroon daarvan. Als er iets niet in orde mocht zijn dient de lener de uitlener terstond op de hoogte te brengen. Als de lener niet uiterlijk binnen 24 uur na de dag van de levering de uitlener wijst op de gebreken, wordt door lener ingestemd met de staat van het Materiaal. 

 

Artikel 5. Verplichtingen lener

De lener is verplicht het geleende Materiaal:

Overeenkomstig de bedienings- en overige voorschriften o.a. ten aanzien van toezicht, die aan lener bij aflevering van de goederen zijn medegedeeld en/ of overhandigd, te behandelen;

Geen veranderingen aan het Materiaal aan te brengen;

De uitlener te allen tijde toegang tot het Materiaal te verschaffen;

Niet onder te verhuren en nooit beschikbaar te stellen aan derden.

 

Artikel 6 Omgang

De lener draagt zorg voor het volgende:

Na het gebruik van het Materiaal alles met proper kraantjeswater spoelen en ophangen om te drogen

De opslag van het Materiaal moet in een propere en droge ruimte gebeuren

 

Artikel 7 Onderhoud en Reparatie
Indien reparaties noodzakelijk zijn ten gevolge van onvakkundige behandeling, reparaties door toedoen van derden, het gebruik van ongeschikte accessoires, of enig andere oorzaak die niet als normale slijtage kan worden beschouwd, dan worden de kosten daarvan afzonderlijk en extra aan de lener in rekening gebracht en dit volgens de in het RIO van club Maanvis vzw opgestelde artikels.

 

Artikel 8 Verzekering

De lener draagt het volle risico en verantwoordelijkheid van het Materiaal gedurende de tijd dat deze ter beschikking aan de lener zijn gesteld en de lener zal daartoe de goederen zo nodig verzekeren en verzekerd houden tegen schade door molest, verlies, diefstal, beschadiging, etc.

 

Artikel 9 Schade

De lener is verplicht elke schade en gebrek aan het Materiaal terstond aan de uitlener te melden. Nooit mag de lener  tot enige reparatie overgaan. Veranderingen en/ of reparatie aan het gehuurde Materiaal zal de uitlener slechts in zijn eigen, of in een door hem aangewezen erkende duikmateriaal hersteldienst, laten verrichten. Alle kosten hieraan verbonden worden integraal doorgerekend aan de lener volgens de in het RIO van club Maanvis vzw opgestelde artikels.

 

Artikel 10 Aansprakelijkheid

Voor schade die de lener aan derden direct of indirect door het gebruik van de gehuurde goederen veroorzaakt, is de uitlener in beginsel niet aansprakelijk. Lener zal de uitlener ter zake voor alle aanspraken van derden vrijwaren.

 

Artikel 11 Wijzigingen

Wijzigingen en aanvullingen van deze overeenkomst zijn slechts geldig indien goedgekeurd door de bestuursvergadering.

Mondelinge nevenafspraken ook als zij voor de afsluiting van deze overeenkomst zijn gemaakt zijn niet geldig voor zover zij met de bovenstaande bepalingen in strijd zijn.

 

Artikel 12 Toepasselijk recht

Op alle door de uitlener gesloten overeenkomsten en/of verrichte handelingen is uitsluitend het Belgische recht van toepassing.

 

Aldus overeengekomen en eenmaal op papier opgemaakt en eenmaal digitaal ingescand, per bladzijde geparafeerd en ondertekend

 

 

 

8. Zwembadtraining  


Art. 5.1 Iedereen aanwezig in het zwembadcomplex dient zich steeds te schikken naar de regels en richtlijnen van de aanwezige redder, en naar het Algemeen Reglement en de richtlijnen die algemeen geldend zijn in het zwembadcomplex.  
 

Art. 5.2 De sancties voorzien in het Algemeen Reglement van het zwembad zijn hier eveneens onverminderd van toepassing. 
 

Art. 5.3 De zwembadtraining op dinsdag begint ten laatste om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Ten laatste om 21.00 uur dienen de leden het water te verlaten en te starten met de opberging van het clubmateriaal, zodanig dat de zwemhal tegen 21.10 uur vrijgemaakt is.  
 

Art. 5.4 Materiaalregels tijdens de zwembadtrainingen: zie artikel 7
 

Art. 5.5 Het uittesten of controleren van eigen duikmateriaal tijdens de trainingen gebeurt op eigen verantwoordelijkheid en met goedkeuring van de duikschoolverantwoordelijke of één van de opleidingsverantwoordelijken.  
 

Art. 5.6 Ten behoeve van de veiligheid mag geen enkel lid de onderwatertraining aanvatten zonder begeleiding van een lesgever.  
 

Art. 5.7 Geen enkel lid verlaat de zwembadtraining zonder de lesgever te verwittigen.  
 

Art. 5.8 De DSV kan zich ten allen tijde laten vervangen door een aangesteld vervanger. 

 

9. Aansprakelijkheid  


Art. 7.1 MAANVIS vzw kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijke en materiële schade tijdens haar activiteiten. Duikactiviteiten zijn verzekerd volgens de individuele Arena polis. Voor vrijwilligerswerk is MAANVIS vzw verzekerd volgens de wettelijke bepalingen die opgelegd worden aan vzw’s. De bestuurders zijn verzekerd via een BA verzekering voor bestuurders bij Arena. Alle polis staan te consulatie op het ledenportaal van Maanvis vzw 
 

10. Orde en tuchtmaatregelen  


Art. 8.1 leder lid dient de goede naam van de club te eerbiedigen en alles in het werk te stellen om een goede clubgeest te bevorderen. Hij/zij zal geen daden stellen tegenstrijdig met de doeleinden, reglementen of richtlijnen, en gebruiken van de club.  
 

Art. 8.2 De club kent volgende tuchtmaatregelen :  

- tot de orde roepen  

- de verwittiging  

- de schorsing  

- de uitsluiting  
 

Art. 8.3 Het meermaals tot de orde roepen n.a.v. het moedwillig negeren van opmerkingen of aanmaningen of het herhalen van bepaalde kleinere overtredingen van de reglementen en/of onderrichtingen wordt steeds gemeld aan het Bestuursorgaan. Art. 8.4 De verwittiging gebeurt schriftelijk en na overleg door het Bestuursorgaan.  

Art. 8.5 De schorsing wordt uitgesproken door het Bestuursorgaan na herhaaldelijk intern overleg. De oorzaak, duur en aard van de schorsing wordt schriftelijk meegedeeld aan de betrokken partijen.  
 

Art. 8.6 De uitsluiting is de zwaarste tuchtmaatregel van de club voor ernstige fouten welke de naam van de club in het gedrang brengen, gedrag buiten of in de club en dergelijke. De uitsluiting werkende leden is een bevoegdheid van de Algemene Vergadering. De uitsluiting van toegetreden leden wordt beslist door het Bestuursorgaan. 

 

 11. WIJZIGING VAN HET INTERN REGLEMENT 


Dit intern reglement kan enkel aangepast worden door het bestuursorgaan. 

 

Het huishoudelijk reglement ligt voor de leden ter inzage tijdens de jaarlijkse ledenvergadering en bij de clubsecretaris.

bottom of page